Dag 41: Sarria, het laatste traject

Dag 41: Sarria, het laatste traject

Ik geniet van elke kilometer en bedenk dat het einde van mijn camino in zicht is.
Vandaag kom ik aan in Sarria, het begin van het laatste traject.

Sinds twee weken is het stil op de camino. Het aantal pelgrims dat ik dagelijks tegenkom op het pad, kan ik op één hand tellen. Ik raak steeds meer vertrouwd met de stilte en geniet volop van de natuur.

Van mede pelgrims heb ik begrepen dat de sfeer op de camino verandert vanaf Sarria. Het stadje vormt voor mij een tussenstop, maar voor vele anderen is dit het begin van een korte camino naar Santiago. (*)
Het pad wordt vanaf hier drukker en toeristischer. Met dit in gedachten wil ik elke stap beleven.

Ik neem alle tijd. Ik kijk en luister naar alles om me heen.
Ik merk dat mijn camino nu de andere kant op gaat. Ik ga langzaam terug naar huis en ook in gedachten ben ik steeds meer bezig met mijn leven na de camino. De drukte op het pad zal me ongetwijfeld een beetje voorbereiden op de terugkeer naar het dagelijkse leven. En misschien hoort dat ook wel bij dit traject.

Wanneer ik in Sarria aankom en de pijlen volg richting het ‘centro historico’ voel ik me blij en ongelooflijk trots.
Al lopend door de kleine straatjes zing ik zachtjes mijn lied.
Ik ben een pelgrim!

(*) De Compostela
Om de “Compostela” te ontvangen, een prachtig handgeschreven certificaat dat bewijst dat je als pelgrim de tocht naar Santiago hebt gelopen, moet je minimaal de laatste 115 km vanaf Sarria gelopen hebben. Velen lopen alleen dit laatste deel en ontvangen zo ook de Compostela.

  • Dag 40: Samos – Sarria, 15 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top